KAV-1 ve KAV-2 Nedir ?
SAGİM | Klinik Araştırmalar Veritabanı KAV-1, KAV-2 Sistemi, Klinik Araştırma yapmak isteyen kişi ve kuruluşların, Klinik Araştırma yapma yetkinliği bulunan ve sisteme kayıt olan sağlık hizmet birimlerine online başvuru yapmaları ve başvuru sonrası araştırmalara alınan hastalar için hastane otomasyonlarına provizyon sistemi sağlayan bir sistem yazılımıdır.
SAGİM | KAV1 - KAV 2 Sistemi, ilaç, geleneksel tıp uygulamaları veya biyomedikal alanlarında AR-GE yapan kuruluşlar veya araştırmacıların, ilgili bilimsel ve yasal mevzuatlara uygun olarak klinik araştırma yapmak istemeleri halinde, bu araştırmaları yapabilecek hastaneler ve/veya sağlık tesislerine yapacakları başvuru süreçlerini geliştirip uygulamak üzere hazırlanmış bir sistem mühendisliği yazılımıdır.
KAV Sistemini biraz daha detayları ile görsel olarak dinlemek için Video Linklerine TIKLAYINIZ.
Başvuru Yönetim Sistemi ve Provizyon Sistemi olarak çalışan KAV-1 ve KAV-2 yazılımları, aşağıdaki resimde görülen kurgu ile çalışmaktadır.
Klinik Araştırma için gerekli Etik Kurul ve Sağlık Bakanlığı onayı almış veya başvurusu devam eden Klinik Araştırma Kuruluşları veya Araştırmacıların öncelikle SAGİM | Klinik Araştırmalar Veritabanı KAV-1, KAV-2 Sistemine kayıt olması gereklidir.
Bu kayıt sonrası Araştırma Başvurusu Yapma menüsünden sisteme girerek Klinik Araştrmaya ait gerekli verileri doldurması ve göndermesi ile süreçler başlamaktadır. İlk değerlendirme KAV birimi tarafından şekli uygunluk açısından onaylanmakta veya düzeltme istenmektedir. Onaylanma sonrası ilgili başvuru sahibinin Değerlendirme Ücreti yatırması sonrası araştırmanın yapılmak istendiği Klinik Araştırma Kurumuna bu başvuru online olarak gönderilmektedir.
İlgili Klinik Araştırma Kurumu başvuru detaylarını inceleyerek kurumlarında bu araştırmanın yapılmasını ve sözleşme şartlarını inceleyerek, gerektiği takdirde online olarak hakemlere gönderip, ilgili araştırmacılarla birlikte değerlendirip araştırmanın kurumlarında yapılabilirliğini onaylamaları halinde araştırma onay alabilmektedir.
Araştırmanın ilgili kurumda yapılması onayı sonrası ilgili sağlık tesisi hastane otomasyonu ile web servis bağlantıları oluşmakta ve araştırma hasta almaya hazır hale gelmektedir.